FBB: Νέα επενδυτικά προϊόντα

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 12:30

Στη δημιουργία δύο ακόμα νέων προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου τρίμηνης διάρκειας προχώρησε η First Business Bank (FBB) στο πλαίσιο της στρατηγικής για διεύρυνση των υπηρεσιών προς ιδιώτες.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, το Greek Equity Plus είναι προϊόν σε ευρώ, διάρκειας τριών μηνών και έχει απόδοση που συνδέεται με το δείκτη FTSE / ASE 20, η οποία μπορεί να ανέλθει μέχρι 7% σε ετήσια βάση.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ως τιμή έναρξης η επίσημη τιμή του δείκτη στις 16 Δεκεμβρίου 2005 +50 μονάδες. Η τελική απόδοση εξαρτάται από την τιμή του δείκτη στις 17 Μαρτίου 2006 σε σχέση με την τιμή έναρξης. Αν η τιμή είναι η ίδια, τότε ο επενδυτής λαμβάνει ετησιοποιημένη απόδοση 7%, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση των δύο τιμών, η απόδοση μειώνεται ανάλογα. Αν η απόκλιση υπερβεί τις 100 μονάδες (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω), τότε ο επενδυτής παίρνει πίσω το αρχικό του κεφάλαιο. Η περίοδος προεγγραφών είναι από τις 12 έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2005.

Για τους επενδυτές που διαθέτουν δολάρια ΗΠΑ, δημιουργήθηκε το S & P 500 Plus Index, διάρκειας τριών μηνών και με απόδοση που συνδέεται με το χρηματιστηριακό δείκτη S & P 500 του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE). Η απόδοση μπορεί να ανέλθει έως 7% σε ετήσια βάση, με ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 1%. Η τελική απόδοση συνδέεται με την τιμή κλεισίματος του δείκτη στις 17 Μαρτίου 2006 σε σχέση με την τιμή έναρξης η οποία ορίζεται ως η τιμή του δείκτη στις 16 Δεκεμβρίου 2005 +50 μονάδες. Αν η τιμή του δείκτη στις 17 Μαρτίου 2006 είναι η ίδια με την τιμή έναρξης, τότε ο επενδυτής λαμβάνει ετησιοποιημένη απόδοση 7%, ενώ όσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση των δύο τιμών, η απόδοση μειώνεται ανάλογα. Αν η απόκλιση υπερβεί τις 50 μονάδες (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω), τότε ο επενδυτής κερδίζει την ελάχιστη εγγυημένη απόδοση του 1%. Η διάθεσή του γίνεται με τη διαδικασία προεγγραφών κατά την περίοδο από τις 12 έως και τις 16 Δεκεμβρίου 2005.

Σήμερα η FBBank αριθμεί 12 καταστήματα, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Καλλιθέα, τη Γλυφάδα, το Μαρούσι, την Κηφισιά, το Περιστέρι, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Κέρκυρα και τη Ρόδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα