Περού: Στα χαμηλότερα επίπεδα 17 μηνών το νόμισμα

Μετά τη δημοσκόπηση εν όψει των προεδρικών εκλογών
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 08:56

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα 17 μηνών, υποχώρησε το νόμισμα του Περού, μετά τη δημοσκόπηση, που ανέβασε στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων πρώην στρατιωτικό στασιαστή, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου.

Το σολ, υποχώρησε 0,9% για να κλείσει στα 3,4405 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Το νόμισμα, το οποίο έχει υποχωρήσει 5,6% από τις 25 Αυγούστου, άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα από τη διαπραγμάτευσή του στα 3,4406 στις 9 Ιουλίου του 2004.

Ο Ollanta Humala, πρώην αντισυνταγματάρχης, ο οποίος κατέλαβε ένα από τα ορυχεία της Southern Copper Corp., κατά την τότε εξέγερση έναντι του προέδρου Alberto Fujimori τον Οκτώβριο του 2000, αύξησε τη δημοτικότητά του σε έρευνα που έγινε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Apoyo Opinion y Mercado, με έδρα τη Λίμα, για τέταρτο μήνα, λαμβάνοντας το 22% των προτιμήσεων, από το 11% που κατείχε τον Νοέμβριο.

Σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα του Περού ανακοίνωσε στο Web site της, ότι πούλησε 100 εκατ. δολ., στην αγορά συναλλάγματος σήμερα. Η κίνηση της τράπεζας δεν κατάφερε να αναχαιτίσει την υποχώρηση του σολ.

Στη δημοσκόπηση, η δύναμη του Lourdes Flores, ενός δικηγόρου που κατέλαβε την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές του 2001, υποχώρησε στο 25%, από το 28% που κατείχε τον Νοέμβριο. Οι πρώην πρόεδροι Alan Garcia και Valentin Paniagua, απέσπασαν ποσοστό 16% και 14% αντιστοίχως, σύμφωνα με την εταιρεία Apoyo.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας έγινε μεταξύ 1.596 ανθρώπων από τις 3 έως και τις 8 Δεκεμβρίου. Το περιθώριο λάθους της έρευνας είναι συν, πλην 2,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα