Μεξικό: 2,6% η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Τον Οκτώβριο, μετά την αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 08:38

ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΗΚΕ η βιομηχανική παραγωγή του Μεξικό τον Οκτώβριο, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αύξησαν την παραγωγή τους στα υψηλότερα επίπεδα, σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 2,6% τον Οκτώβριο, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, μετά την άνοδό της 1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την κυβερνητική έκθεση. Συνολικά 14 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε αύξηση 2,4%.

Η επιτάχυνση της βιομηχανικής παραγωγής καταδεικνύει ότι η ανάκαμψη της αντίστοιχης των ΗΠΑ άρχισε να βοηθά τις βιομηχανίες του Μεξικό. Η παραγωγή των ΗΠΑ, η οποία εισάγει το 85% των εξαγωγικών προϊόντων του Μεξικό, αυξήθηκε τα μέγιστα μέσα σε 17 μήνες, τον Οκτώβριο.

Οι εξαγωγές του Μεξικό αυξήθηκαν 14%, φθάνοντας στα 19,2 δισ. δολ. τον Οκτώβριο, από 18,3 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο και 16,9 δισ. δολ., τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας της χώρας. Η παραγωγή αυτοκινήτων του Μεξικό αυξήθηκε 16,7% τον Οκτώβριο, στα 166.523 οχήματα και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2002.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, η παραγωγή αυτοκινήτων αποτελεί το 15% της παραγωγής του Μεξικό ή το 10% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής. Τον Νοέμβριο, η παραγωγή αυτοκινήτων αυξήθηκε 53,4%, φθάνοντας τα 176.367 οχήματα και τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Mexican Automotive Industry Association.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα