Κίνα: Στα ύψη οι δημόσιες επενδύσεις τον Νοέμβριο

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 08:27

ΜΕ τον ταχύτερο ρυθμό μέσα σε ένα έτος, αυξήθηκαν τον Νοέμβριο οι δημόσιες επενδύσεις στην Κίνα, αυξάνοντας τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της χώρας, Wen Jiabao να περιορίσει την επέκταση των βιομηχανιών, όπως του real estate.

Οι επενδύσεις σε πόλεις και κωμοπόλεις, αυξήθηκαν 29%, περισσότερο της αύξησης 27,2% που είχαν σημειώσει τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Mainland Marketing Co., η οποία ανακοινώνει στοιχεία για λογαριασμό της Στατιστικής Υπηρεσίας τη χώρας. Το ενδεκάμηνο του έτους, οι επενδύσεις αυξήθηκαν 27,8%, περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Η ανάπτυξη επιταχύνθηκε από τον Φεβρουάριο, καταδεικνύοντας, ότι τα μέτρα του Wen να περιορίσει το ύψος των κεφαλαίων που διοχετεύονται σε βιομηχανικά έργα, χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Η επέκταση του real estate, επιταχύνθηκε τον περασμένο μήνα, ενώ η χρηματοδότηση αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Οι επενδύσεις στο real estate, που αποτελούν το 1/5 των συνολικών επενδύσεων της χώρας, αυξήθηκαν στο 22,2% το ενδεκάμηνο του έτους, έναντι 21,6% μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα