Telstra: Μείωση του στόχου πώλησης μετοχών κατά 20%

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 08:19

ΣΤΗ μείωση, κατά 20%, του ύψους του ποσού που περιμένει να εισπράξει από την πώληση του εναπομείναντος μεριδίου της στην Telstra Corp., προχώρησε η κυβέρνηση της Αυστραλίας, μετά την μεγαλύτερη υποχώρηση που σημείωσαν μέσα στο έτος οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Από την πώληση, θα αντληθούν 26,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (20 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 4,13 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, έναντι της εκτίμησης του Μαΐου για ποσόν ύψους 33,8 δισ. δολ. Αυστραλίας, ή 5,25 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης σήμερα στη Μελβούρνη.

Η μείωση της τιμής στόχου, ενδέχεται να καταστήσει ευκολότερη την πώληση των μετοχών από της Telstra από την ABN Amro Holding NV, την Goldman Sachs JBWere Pty και την UBS AG, κατά την τρίτη μεγαλύτερη δημόσια προσφορά, μετά τις αντίστοιχες της Nippon Telegraph & Telephone Corp., οι μετοχές της οποίας πουλήθηκαν στην Ιαπωνία το 1987 και το 1988.

Οι τρεις τράπεζες, προσελήφθησαν τον περασμένο μήνα για να πουλήσουν το μερίδιο 51,8% της εταιρείας. Ο υπουργός Οικονομικών, Nick Minchin, έχει πει ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει νωρίτερα μέσα στο επόμενο έτος εάν θα προχωρήσει με την πώληση, η οποία θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2006.

Η κυβέρνηση την τελευταία φορά που πούλησε μετοχές της εταιρείας ήταν τον Οκτώβριο του 199, προς 7,80 δολ. Αυστραλίας η μία. Σήμερα, οι μετοχές της Telstra, σημείωναν άνοδο 3 σεντς, φθάνοντας στα 3,82 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα