Wal-Mart: Αγοράζει τα καταστήματα της Sonae στη Βραζιλία

Αντί του ποσού των 757 εκατ. δολαρίων
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 08:37

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της δραστηριότητας λιανικής της Sonae SGPS SA στη Βραζιλία, αντί ποσού περίπου 757 εκατ. δολ., διπλασιάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων της στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου στον κόσμο, Wal-Mart Stores Inc.

Η εξαγορά, η μεγαλύτερη της Wal-Mart στη Βραζιλία, θα δώσει στην εταιρεία επιπλέον 140 καταστήματα, με ετήσια έσοδα 3,1 δισ. ρεάλ (1,4 δισ. δολ.), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας της Πορτογαλίας, Sonae. Τα καταστήματα, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τα σημερινά σήματα, συμπεριλαμβανομένων των Hipermercado Big, Nacional και Mercadorama.

Η Wal-Mart επεκτείνεται στο εξωτερικό και σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα καταστήματα στις διεθνείς αγορές το επόμενο έτος, καθώς οι πωλήσεις της, συγκριτικά, μειώνονται στις ΗΠΑ. Η αγορά σούπερ μάρκετ της Βραζιλίας, ύψους 34 δισ. δολ., αναπτύσσεται δύο φορές ταχύτερα της οικονομίας, μετά την αύξηση της απασχόλησης και των μισθών, στις αγροτικές περιοχές. Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προέδρου της εταιρείας στην Βραζιλία, Vicente Trius, η Wal-Mart, ενδέχεται να προσπαθήσει να κάνει κι άλλες αγορές εταιρειών λιανικής στη χώρα.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωναν άνοδο 19 σεντς, φθάνοντας στα 49,51 δολ., στις 4:22' μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Συνολικά φέτος και μέχρι χθες, έχουν σημειώσει άνοδο 6,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα