Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 11:07
UPD:12:04

Egnatia Finance: «Η έλλειψη ειδήσεων παραμένει στην αγορά. Ωστόσο, η θετική ψυχολογία είναι ισχυρή και δεν θα πρέπει να αποκλείονται περαιτέρω κέρδη».

Euroxx: «H άνοδος των τιμών του πετρελαίου διέκοψε τη συνεχιζόμενη άνοδο στην Αμερική η οποία κατέγραψε ήπια υποχώρηση. Η εξέλιξη αυτή δεν θα πρέπει να επηρεάσει τη Σοφοκλέους η οποία και στη χθεσινή συνεδρίαση επέδειξε δυναμισμό και αντοχή. Για σήμερα δεν αναμένονται ουσιαστικές διαφοροποιήσεις και μικρή διόρθωση για κατοχύρωση βραχυπροθέσμων κερδών δεν θα πρέπει να αποκλείεται».

Laiki Attalos ΑΧΕ «Με σηµαντικά κέρδη έκλεισε χθες η εγχώρια χρηµατιστηριακή αγορά καθώς ο ΓΔΤ αναρριχήθηκε 24,66 µονάδες ή ποσοστό +0,70% κλείνοντας στις 3.555,91 µονάδες, πραγµατοποιώντας έτσι νέο υψηλό πενταετίας. Βασικός πρωταγωνιστής της χθεσινής ανόδου

υπήρξε η µετοχή της Εθνικής Τράπεζας (+2,41%) ενώ σηµαντική ήταν και η συµβολή της µετοχής του ΟΤΕ (+2,16%)… Το θετικό κλίµα που επικρατεί στις κυριότερες διεθνείς αγορές εκτιµάται ότι θα συνδράµει ευνοϊκά στην εγχώρια χρηµατιστηριακή αγορά µε τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες να παραµένουν οι βασικοί πρωταγωνιστές».

Aspis Securities: «Οι προσδοκίες για τέλος του ανοδικού κύκλου των αµερικανικών επιτοκίων επέδρασαν θετικά χθες για δεύτερη συνεδρίαση στην πορεία των αµερικανικών µετοχών. Η διόρθωση του Nasdaq οφείλεται σε πιέσεις στη µετοχή της Apple. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα κινηθούν ανοδικά και παρόµοια αναµένεται να είναι και η εικόνα του Χ.Α.».

Intersec: «Ανοδικά κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους με τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης να ενισχύονται 2,1%, την Εθνική 2,4% και τον ΟΤΕ 2,2%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,70% στις 3.555,91 μονάδες (νέο υψηλό 5ετίας) ενώ η αξία συναλλαγών έφτασε τα €248 εκατ. από τα οποία τα €25 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές. Εκτιμούμε ότι η αγορά σήμερα θα κινηθεί σταθεροποιητικά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα