Macquarie: 1,5 δισ. λίρες Αγγλίας για το London Exchange

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 11:11

ΠΟΣΟΝ 1,5 δισ. λιρών Αγγλίας (2,7 δισ. δολ.) σε μετρητά, για την εξαγορά του London Stock Exchange Plc, του μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου της Ευρώπης από πλευράς αξίας εισηγμένων εταιρειών, έκανε η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd.

Η προσφορά 580 πένες ανά μετοχή σε μετρητά είναι η ίδια από την αρχική προσφορά που έκανε η τράπεζα στις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια του London Stock Exchange, Clara Furse, χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα την προσφορά ως «εμπαικτική».

Η ηλικίας 307 ετών αγορά του Λονδίνου, η οποία έχει εισηγμένες εταιρείες αξίας 2,8 τρισ. δολ., είναι η αγορά στην οποία διαπραγματεύονται μετοχές εταιρειών όπως της HSBC Holdings Plc και της BP Plc. Το London Stock Exchange αμύνεται των προσφορών εξαγοράς του από τον Δεκέμβριο του 2004, όταν απέρριψε την προσφορά της Deutsche Boerse AG, διαχειρίστριας του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης, προς 530 πένες ανά μετοχή.

Η προσφορά αξιολογεί το London Stock Exchange 12,5 φορές τα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη, τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Macquarie.

Οι μετοχές του London Stock Exchange υποχωρούσαν 6 πένες, ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 616 πένες η μία, στις 8:09' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα