Γάλλος αξιωματούχος: Το Παρίσι δεν συμβάλλει στη σύνταξη των προτάσεων

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 15:16
UPD:15:23
REUTERS/JACKY NAEGELEN

Ενδεχόμενο Grexit θα ήταν «παραδοχή ανικανότητας», τόνισε κ. Βαλς, προσθέτοντας ότι η Γαλλία αρνείται να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Τα περί βοήθειας από Γάλλους τεχνοκράτες στη σύνταξη των ελληνικών προτάσεων προς τους δανειστές διαψεύδει Γάλλος αξιωματούχος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Γαλλία επιθυμεί να διευκολύνει την κατάσταση και υποστηρίζει θερμά την επίτευξη συμφωνίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει στη σύνταξη αυτών των προτάσεων», δήλωσε.

Μιλώντας χθες στο κοινοβούλιο της χώρας του, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επεσήμανε πως η διατήρηση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και κατ’ επέκταση στην καρδιά της Ευρώπης και της Ε.Ε. είναι υψίστης γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής σημασίας.

Ενδεχόμενο Grexit θα ήταν «παραδοχή ανικανότητας», τόνισε κ. Βαλς, προσθέτοντας ότι η Γαλλία αρνείται να δεχτεί κάτι τέτοιο. Όπως είπε, μία συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της είναι ακόμα εφικτή, ενώ εκτίμησε ότι οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη που θα αποδυνάμωνε την Ελλάδα, θα επηρέαζε ταυτόχρονα και την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Βαλς χαρακτήρισε «ισορροπημένες» και «θετικές» τις ελληνικές προτάσεις.


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα