Σήμερα τα μέτρα

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 11:11
UPD:12:04
INTIME NEWS/ANDREA BONETTI

Στη σύνταξη των κειμένων την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα βοηθούν τεχνοκράτες του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις των θεσμών όχι τόσο σε αυτά καθαυτά τα μέτρα, όσο στον τρόπο της διατύπωσης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Σήμερα αργά το απόγευμα αναμένεται να σταλεί η ελληνική πρόταση με τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα συνοδεύουν το ελληνικό αίτημα προς τον ESM για τριετή παράταση.

Στο Μαξίμου οι Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Χουλιαράκης, παρουσία των Ν. Παππά, Γ. Σταθάκη και Γ. Δραγασάκη, ενημερώνουν τον Πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την πρόταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο και η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του κ. Τσίπρα.

Στη σύνταξη των κειμένων την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα βοηθούν τεχνοκράτες του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις των θεσμών όχι τόσο σε αυτά καθαυτά τα μέτρα, όσο στον τρόπο της διατύπωσης, όπου το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες.

EURONEWS

Όπως όλα δείχνουν η Αθήνα προχωρά σε αλλαγές στο ασφαλιστικό που αποτελούσε και το μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων σε μία προσπάθεια να αποσπάσει το «ναι» εταίρων και δανειστών, ενώ θα «αμπαλάρει» -προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική- τη συμφωνία με το αναπτυξιακό πακέτο και την αναφορά στη συμφωνία για την απομείωση του χρέους. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι εάν σε αυτά προστεθεί και η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ο τελικός λογαριασμός σε βάθος τριετίας να είναι «ελαφρύτερος» από εκείνον της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogoup του Σαββάτου λέγοντας μάλιστα ότι ίσως δεν χρειαστεί να διεξαχθεί και η Σύνοδος Κορυφής την ερχόμενη Κυριακή.

Το στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση συμφωνίας, είναι αυτή να περάσει από τη Βουλή ει δυνατόν χωρίς απώλειες από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Κυβερνητικά στελέχη μάλιστα δεν απέκλειαν κάποιες μεταρρυθμίσεις να φτάσουν στη Βουλή ακόμη και το Σάββατο σε περίπτωση συμφωνίας. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή