Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για πέμπτη ημέρα, σε σύνολο έξι ημερών. Οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών οδηγούσαν την άνοδο, μετά την εισήγηση της UBS AG προς τους επενδυτές, να αγοράσουν μετοχές της Sumitomo Trust & Banking Co., σε συνδυασμό με την προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής των μετοχών της Mizuho Financial Group Inc.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 120,14 μονάδες, στη 1 μ.μ. στο Τόκυο, με τις μετοχές του οικονομικού κλάδου, να συμβάλλουν 30% στην άνοδο του δείκτη, που οδεύει να κλείσει αυτήν την εβδομάδα κέρδη 2,5% και για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225, κέρδιζε 0,6%, φθάνοντας στις 15.341,02 μονάδες, με τον Topix να σημειώνει άνοδο 0,5%. Ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν αναρριχήθηκε 1,7%. Κέρδη σημείωναν και οι δείκτες στην Κίνα, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη, ενώ απώλειες σημείωναν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχώρησε 1,3%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 22 Νοεμβρίου. Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της βιοτεχνολογίας οδηγούσαν την πτώση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα