Γιούνκερ: Δεν ξέρω εάν θα έχουμε συμφωνία σήμερα

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 12:22
UPD:13:02
REUTERS/YVES HERMAN

«Πρόοδος έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν έχουμε ακόμη φθάσει στο τελικό στάδιο. Δεν ξέρω εάν θα έχουμε συμφωνία σήμερα», είπε υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό.

του Νίκου Μπέλλου

Βρυξέλλες

Προσεκτικός στις εκτιμήσεις του πριν από τη σημερινή έκτακτη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες μέρες, αλλα δεν έχουν καταλήξει ακόμη», είπε, προσθέτοντας ότι δεν ξέρει (δεν είναι σε θέση να προβλέψει) αν θα υπάρξει σήμερα συμφωνία.

ΕΡΤ

«Προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και να σώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς», δήλωσε προσερχόμενος στη συνάντηση ο κ. Τσίπρας.

Στη δήλωσή του, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε επίσης ότι «θέλουμε να αποφύγουμε τις παράλογες αυξήσεις ηλεκτρισμό για την μεσαία λαική οικογένεια, να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα να προωθήσουμε τις αναγκαίες και δίκαιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναδιανομή των βαρών, την παταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς». «Αυτά αυτά είναι για μας τα κλειδιά μιας συμφωνίας», κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα