Αλ. Τσίπρας: Ώρα για μία βιώσιμη συμφωνία

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 12:02
UPD:12:40
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
A- A A+

Είναι ώρα για μία οικονομικά βιώσιμη συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Στόχος επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, να σώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, να αποφύγουμε υπερβολικές και παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό, να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα να προωθήσουμε τις αναγκαίες και δίκαιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναδιανομή των βαρών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς».

«Αυτά είναι για μας τα κλειδιά μιας συμφωνίας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΕΡΤ

Η συνάντηση των κ. Τσίπρα - Γιούνκερ βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ θα ακολουθήσει η συνάντηση που διοργανώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη συμμετοχή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ (θα αντικατασταθεί στη συνέχεια από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι) και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή