Πόσο χρόνο και χρήμα θέλει η αδειοδότηση της μεταποιητικής δραστηριότητας

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 12:27
UPD:12:27
REUTERS/Marcelo del Pozo

Από την έντυπη έκδοση 

Του Σταμάτη Ζησίμου
[email protected]

Πλήθος δικαιολογητικών, που απαιτούν χρήμα και χρόνο, θα πρέπει να κατατεθούν για να εκδοθεί μία άδεια εγκατάστασης μεταποιητικής δραστηριότητας. Βέβαια, η άδεια εγκατάστασης αποτελεί έναν μόνο κρίκο της αλυσίδας, ώστε να πάρει «σάρκα και οστά» ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, αφού θα πρέπει να ακολουθήσει και η διαδικασία έκδοσης της άδειας λειτουργίας.

Σε συνέχεια καταγραφής των βημάτων και των προϋποθέσεων για τη σύσταση μιας εταιρείας μέσω των Υπηρεσιών Μια Στάσης που παρουσίασε η «Ν» την Τρίτη 9 Ιουνίου, σήμερα, καταγράφουμε τις μετά την ίδρυση απαιτήσεις της διοίκησης για να λειτουργήσει μια παραγωγική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την επιχειρηματική κοινότητα, τα βήματα, ο χρόνος και το κόστος για να αδειοδοτηθεί και να τεθεί σε λειτουργία μια επιχείρηση είναι υπέρμετρα πολλά, καθώς για την εξασφάλιση του κάθε δικαιολογητικού, που είναι απαραίτητο για να δοθεί η άδεια εγκατάστασης και στη συνέχεια λειτουργίας, μπορεί να απαιτηθεί απροσδιόριστος χρόνος. Κι αυτό, διότι ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφτεί, να αιτηθεί και να δεχθεί επιτόπια επιθεώρηση από τις κατά περίπτωση αρμόδιες αρχές.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα