Επιστολή στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου προς τον Αλ. Τσίπρα

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 19:33
UPD:19:48
REUTERS/PAUL HANNA

Ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία αρχείου).

Να υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας, εκφράζοντας παράλληλα, τη στήριξή του στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης. 

Με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, οι Κωνσταντίνος Μίχαλος (ΚΕΕΕ), Θεόδωρος Φέσσας (ΣΕΒ), Βασίλης Κορκίδης (ΕΣΕΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ) και Αθανάσιος Σαββάκης (ΣΕΒΕΕ) καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να αποφύγει τη ρήξη και να προχωρήσει στο συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους δανειστές.

«Η ώρα της ευθύνης έχει φτάσει. Η Ελλάδα της εργασίας, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας, θέλει περισσότερη Ευρώπη για να προχωρήσει μπροστά. Σε αυτήν την προσπάθεια, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κοινή επιστολή.

Όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας, το μείζον είναι να μην θυσιαστεί η σπουδαία εθνική κατάκτηση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και να τερματιστεί αυτή η «ισορροπία τρόμου» που έχει παγώσει την οικονομία και υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης.

«Χωρίς συμφωνία και συνεπώς χωρίς επενδύσεις, οι άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά, οι νέοι δεν πρόκειται να μείνουν στη χώρα, οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αναπτυχθούν και το κράτος, χάνοντας συνεχώς έσοδα, μπορεί να θα βρεθεί σε αδυναμία να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα μισθών και συντάξεων» επισημαίνεται παράλληλα, στη σχετική επιστολή.

Καταλήγοντας, ο επιχειρηματικός κόσμος αποσαφηνίζει πως «είμαστε βέβαιοι ότι προσωπικά θα κάνετε τα αδύνατα δυνατά –σύμφωνα με τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές σας δεσμεύσεις– για να αποφύγει η χώρα τη ρήξη με τους εταίρους και την έξοδο από την Ευρωζώνη»
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα