Η Γερμανία προετοιμάζεται και για ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, φέρεται να είπε ο Σόιμπλε

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 19:22
UPD:20:12
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Φωτογραφία αρχείου.

Δεν υπάρχει η προετοιμασία προκειμένου να φθάσουμε σε απόφαση, φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στο επερχόμενο Eurogroup, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χανς Μίχελμπαχ.

Ο κ. Σόιμπλε φέρεται να εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής της χώρας του.

Σύμφωνα δε με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, αλλά και του Bloomberg, κατά την ίδια συνεδρίαση, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στους βουλευτές της Επιτροπής ότι η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με Γερμανούς βουλευτές, που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής και τους οποίους επικαλείται το Bloomberg (χωρίς να τους κατονομάζει), ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, ωστόσο το Βερολίνο προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο ναυαγίου των συνομιλιών.

Οι ίδιες πηγές μετέφεραν πως ο κ. Σόιμπλε εκτιμά ότι η μη αποπληρωμή των δανείων από τη μεριά της Ελλάδας και μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία δεν θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στον προϋπολογισμό της Γερμανίας.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα