Ολάντ: Να ξαναρχίσει η διαπραγμάτευση το συντομότερο

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 12:39
UPD:15:21
REUTERS/GONZALO FUENTES

«Φτάνουμε σε μια χρονική στιγμή που ενδέχεται να είναι ταραχώδης αν δεν πετύχουμε μια συμφωνία», δήλωσε ο Ολάντ (φωτ. αρχείου) στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Paris Air Show.

Για αναταράξεις σε περίπτωση που η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν καταλήξουν σε συμφωνία προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, απευθύνοντας έκκληση να ξαναρχίσει η διαπραγμάτευση.

«Φτάνουμε σε μια χρονική στιγμή που ενδέχεται να είναι ταραχώδης αν δεν πετύχουμε μια συμφωνία», δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Paris Air Show.

«Ας μην χάνουμε χρόνο και ας ξαναρχίσουμε τις διαπραγματείσεις το συντομότερο δυνατόν», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Έκκληση προς τις δύο πλευρές να ξαναρχίσουν άμεσα τις συνομιλίες απηύθυνε και ο Πορτογάλος πρόεδρος Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

Πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς «το ταχύτερο δυνατόν, αυτή την εβδομάδα αν είναι δυνατόν», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχουν κανόνες και κοινές διαδικασίες για όλους και δεν μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις για καμία χώρα.

Βερολίνο: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας

Το Βερολίνο επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ωστόσο αναμένει νέες προτάσεις από την Αθήνα, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ντομπρόβσκις: Να είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο για Ελλάδα

Η Ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο σχετικά με την Ελλάδα, δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

ΕΡΤ

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την απογοήτευσή του μετά τη χθεσινή διακοπή του τελευταίου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Λέγαμε πάντοτε ότι θα εξετάζαμε εναλλακτικούς τρόπους για τις μεταρρυθμίσεις που αναμένονταν με βάση το πρόγραμμα διάσωσης, εφόσον αυτοί έχουν πραγματική αξία», δήλωσε, προσθέτοντας: «Ταυτόχρονα, τα κράτη - μέλη είναι για ευνόητο λόγο ανήσυχα και πρέπει να εγγυηθούμε ότι η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο σχετικά με την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μία σαφή και αξιόπιστη στρατηγική για το πώς θα ανακτήσει τη σταθερότητα στον προϋπολογισμό και την ανάπτυξη. «Η μπάλα είναι σαφέστατα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα