CDU: «Όχι» σε νέα συμφωνία αν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα, λέει ο Φ. Κάουντερ.
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 12:34
UPD:12:39
EPA/JULIEN WARNAND

«Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω για μία περαιτέρω πληρωμή, εάν το ΔΝΤ πει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο Κάουντερ (φωτ. αρχείου) στη γερμανική τηλεόραση ARD, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει την όποια συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, εάν δεν συμμετέχει σε αυτήν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

«Δεν θα μπορούσα να ψηφίσω για μία περαιτέρω πληρωμή, εάν το ΔΝΤ πει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο Κάουντερ στη γερμανική τηλεόραση ARD, όπως μεταδίδει το Reuters. «Είμαστε ευχαριστημένοι που το ΔΝΤ είναι μαζί μας, αλλά, αν αυτό πει ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα, η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα πει επίσης ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε περαιτέρω δόσεις (του δανείου)», πρόσθεσε.

Ο Κάουντερ, που είναι στενός συνεργάτης της Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η καγκελάριος θέλει σαφώς να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ο ίδιος σημείωσε ότι ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ σίγουρα δεν θα ήταν μία φθηνότερη εναλλακτική λύση από την παραμονή της στη νομισματική ένωση.

«Όλοι γνωρίζουμε τι διακυβεύεται. Κανείς άλλος στην Ευρώπη δεν έχει την ευθύνη γι' αυτό, εκτός από την ίδια την Ελλάδα», σημείωσε ο Γερμανός πολιτικός, τονίζοντας πως «όχι μόνο η Άγκελα Μέρκελ (θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ), πολλοί άνθρωποι το θέλουν αυτό... Λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει».

Υποστήριξε πάντως ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα το να θέτει η Ελλάδα τους όρους και να δηλώνει ότι «όλοι οι άλλοι πρέπει να χορέψουν στον δικό μας σκοπό». Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα, τόνισε ο Κάουντερ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα