Ανυποχώρητος ο Γιούνκερ - Αναμένει νέα πρόταση

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 13:57
UPD:14:02
REUTERS/HEINZ-PETER BADER

του Νίκου Μπέλλου

Βρυξέλλες, 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιμένει σε αυτό που δήλωσε χθες από τη Γερμανία, ότι περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση εναλλακτική πρόταση, προκειμένου να υπάρξουν περαιτέρω συναντήσεις και ουσιαστικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, τίποτα δεν έχει αλλάξει από χθες στις 11:00 το πρωί και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Γιούνκερ, εννοώντας ευθέως ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.

Ερωτηθείς αν μέσα στη βδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση Γιούνκερ - Τσίπρα, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα περισσότερο απ’ όσα είπε ο πρόεδρος. «Οταν μιλάει ο πρόεδρος και δεν υπάρχει αντίδραση (σ.σ. από την ελληνική κυβέρνηση), εμείς (οι συνεργάτες του) σιωπούμε», ανέφερε.

REUTERS

Σε άλλη ερώτηση, αν θα μπορούσαν να βρεθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Λατινικής Αμερικής/Καραϊβικής (10-11 Ιουνίου), ο κ. Σχοινάς επανέλαβε τη χθεσινή δήλωση του κ. Γιούνκερ, ο οποίος είπε ότι θα ήταν έκπληξη για την ίδιο αν δεν μιλούσε με τον κ. Τσίπρα με αυτή την ευκαιρία. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση εάν η κυβέρνηση δεν παρουσιάσει την εναλλακτική της πρόταση.

Τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης συνεχίζονται, ενώ πρόσθεσε ότι οι τρεις θεσμοί έχουν μια θέση που αποτελεί τη βάση της συζήτησης.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα