Τραπεζική «στήριξη» λαμβάνει το Χ.Α.

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 13:59
UPD:14:02
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη συχνότητα των συναλλαγών να παραπέμπει περισσότερο σε τήρηση στάσης αναμονής και λιγότερο σε στρατηγικές τοποθετήσεις.

Ειδικότερα, στις 13:59, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,04% στις 794,30 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 20,2 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,13% στις 238,07 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 3,42% στις 647,18 μονάδες.

Η αγορά καλλιεργεί νέες προσδοκίες για τη νέα συνάντηση της Τετάρτης, μεταξύ των Αλ. Τσίπρα, Α. Μέρκελ, Φ. Ολάντ. Επίσης, το ελληνικό πρόβλημα χρέους θα συζητηθεί και στη νέα πενταμερή αύριο στο περιθώριο της G7 στη Βαυαρία με τον αμερικανικό παράγοντα να έχει ανεβάσει τους τόνους διαμηνύοντας πως πρέπει να βρεθεί λύση για την Ελλάδα.

Μέχρι τότε ο αν. υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευ. Τσακαλώτος και ο Έλληνας διαπραγματευτής στο Brussels group Γ. Χουλιαράκης, διατηρούν ανοιχτούς  διαύλους επικοινωνίας με τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαβουλεύσεις με την κατάθεση νέων συμβιβαστικών προτάσεων.

Στο ταμπλό, η Eurobank και η Πειραιώς «συντηρούν» την ανοδική τροχιά του Χ.Α., αφού καταγράφουν κέρδη 4,65% και 4,22% αντίστοιχα, ενώ ισχυρές στηρίξεις παρέχουν η Alpha Bank, η Εθνική και η Τέρνα Ενεργειακή. Ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, ελεγχόμενες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των ΕΕΕ, Μυτιληναίο, Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα