Dixons : 2% αύξηση των πωλήσεων το α' εξάμηνο

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2004 11:46

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 2% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών της Βρετανίας, Dixons Group Plc, μετά την αύξηση των συνολικών πωλήσεων σε ποσοστό της τάξης του 12% την περίοδο των Χριστουγέννων για ψηφιακές κάμερες, σε συνδυασμό με την επέκτασή της εκτός της χώρας.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 71,9 εκατ. λίρες Αγγλίας (133 εκατ. δολ.) τις 28 εβδομάδες που έληξαν στις 15 Νοεμβρίου, από 70,5 εκατ. λίρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησής της. Οι πωλήσεις στα καταστήματα που άνοιξε η εταιρεία πέρυσι, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 5% τις οκτώ εβδομάδες μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις θα παρέμεναν αμετάβλητες.

Η Dixons ανοίγει καταστήματα σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία και εξετάζει να βρει τη φόρμουλα για τη δημιουργία μεγαλύτερου καταστήματος στη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον ανταγωνισμό που υφίσταται από τα σούπερ μάρκετ, όπως τα Wal-Mart Stores Inc. και την αλυσίδα Asda. Προσφάτως η εταιρεία ολοκλήρωσε μία πολύ έντονη από πλευράς κίνησης περίοδο του έτους, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου των Χριστουγέννων.

«Οι ψηφιακές κάμερες πέταξαν κυριολεκτικά από τα ράφια», ανέφερε ο επικεφαλής της Dixons, John Clare σε τηλεοπτική του συνέντευξη, συμπληρώνοντας ότι και οι συσκευές DVD δεν πήγαν άσχημα».

Οι μετοχές της εταιρείας κέρδισαν 5,75 πένες ή 4% ανά μετοχή, φθάνοντας στις 151,5 πένες η μία στις 8:09 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Συνολικά κέρδισαν 1/3 το έτος που πέρασε, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 2,93 δισ. λιρών Αγγλίας.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 105 εκατ. λίρες το πρώτο εξάμηνο, ενώ οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι αυτά θα κυμαίνοντο από 99 έως 109 εκατ. λίρες.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Jeremy Darroch, τα προ φόρων κέρδη την οικονομική χρήση του 2004 θα βρίσκονται στα επίπεδα των εκτιμήσεων οικονομικών αναλυτών, ήτοι στα 300ο έως 325 εκατ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα