Carlsberg: Πρόταση εξαγοράς της Holsten-Brauerei 1 δισ. ευρώ

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 12:46

Πρόταση εξαγοράς της Holsten-Brauerei, ύψους ενός δισ. ευρώ, κατέθεσε η Carlsberg ανακοινώνοντας ότι ήδη έχει εξασφαλίσει προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά του 51% της εταιρείας, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Eisenbeiss.

Η Carlsberg ωστόσο, δεν προτίθεται να διατηρήσει ενιαία τη Holsten, η οποία είναι δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στη Γερμανία. Αντίθετα, η Carlsberg γνωστοποίησε ότι έχουν ήδη προχωρήσει οι συμφωνίες για την πώληση δύο ζυθοποιιών της Holsten -της Konig-Brauerei στο Ντούισμπουργκ και της Licher Privatbrauerei στο Λιχ- στον όμιλο Bitburger. Το αντίτιμο της πώλησης αναμένεται να φθάσει τα 469 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δανέζικης ζυθοποιίας, τα περιουσιακά στοιχεία της Ηolsten που θα διατηρήσει, θα είναι αξίας 437 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Carlsberg, η απόκτηση του δικτύου διανομής καθώς και του δικτύου πωλήσεων της Holsten στη Γερμανία, θα τη βοηθήσει να ενισχύσει και να αναπτύξει περαιτέρω τα βασικά της εμπορικά της ονόματα (Carlsberg και Tuborg).

Η Carlsberg είναι η εταιρεία στο χώρο της ζυθοποιίας με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως, με τη Holsten και τη Stella Artois στη δεύτερη θέση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα