Διευρύνονται οι απώλειες στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2004 12:22

H πορεία του Γ.Δ. έως αυτή την ώρα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πτώση σημειώνει αυτή την ώρα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κυρίως λόγω της ενίσχυσης των πιέσεων σε τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Οι μετοχές του του ΟΠΑΠ, της Mότορ Οϊλ, της Coca Cola, της ΔΕΗ, της Alpha Bank, της Πειραιώς και της Eurobank σημειώνουν πτώση άνω του 1% η κάθε μία. Μεγαλύτερες απώλειες, της τάξεως του 2,74%, καταγράφει η μετοχή των ΕΛ.ΠΕ. έχοντας διαμορφωθεί στα 7,8 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ., Αθανάσιος Καραχάλιος υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους. Η θέση του θα αναπληρωθεί μέχρι τις εκλογές από τον πρόεδρο του ομίλου, Γιώργο Μωραΐτη. Η απομάκρυνση του στελέχους των ΕΛ.ΠΕ. ήταν αναμενόμενη σε μεγάλο βαθμό, ιδίως μετά το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της «Ν», τα κορυφαία κλιμάκια της κυβέρνησης είχαν ενοχληθεί από τη στάση του κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την κοινοπραξία Λάτση - Λουκόιλ, για τη συμμετοχή της ως στρατηγικού εταίρου στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛ.ΠΕ., καθώς εμφανιζόταν να συμμαχεί με το σωματείο και να προβάλλει προσκόμματα.

O γενικός δείκτης τιμών των μετοχών υποχωρεί αυτή την ώρα (12:16) κατά 0,95% και βρίσκεται στις 2.445,98 μονάδες, ενώ νωρίτερα υποχώρησε μέχρι τις 2.439,46.

Η αξία των συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 1,27 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 81 σημειώνουν άνοδο, 176 υποχωρούν και 59 παραμένουν αμετάβλητες.

Πτωτικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών. Τις σημαντικότερες απώλειες (2,51%) καταγράφει ο δείκτης διυλιστηρίων.

Ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί κατά 1,45%, ενώ ο τηλεπικοινωνιακός σημειώνει ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,03%. Ο ΟΤΕ ενισχύεται οριακά κατά 0,17%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα