Bloomberg: Στόχος να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η σύνταξη του κειμένου της συμφωνίας

Προειδοποιεί για τους κινδύνους ενός Grexit ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ
Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 12:48
UPD:12:54
SOOC/Menelaos Myrillas

Οι συζητήσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της θα συνεχιστούν το σαββατοκύριακο, με στόχο να αρχίσει εντός των επόμενων ημερών η σύνταξη του κειμένου της τεχνικής συμφωνίας, δήλωσε στο Blooomberg Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν επεσήμανε τους κινδύνους που θα υπήρχαν από μία διάσπαση του ευρώ.

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα δημιουργούσε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, επειδή θα υπονόμευε τους ισχυρισμούς των πολιτικών της ότι η νομισματική ένωση είναι μόνιμη, είπε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Πάντοαν, η Ελλάδα θα υπέφερε περισσότερο. «Ένα νέο νόμισμα θα υποτιμάτο σημαντικά και, για μία χώρα με μεγάλο χρέος σε ευρώ, αυτό θα ήταν μεγάλο οικονομικό πλήγμα», δήλωσε. Για την υπόλοιπη Ευρωζώνη θα δημιουργούσε «όχι μόνο οικονομικές και χρηματοπιστωτικές δυσκολίες, αλλά τεράστιες θεσμικές δυσκολίες», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα