Bloomberg: Περικοπές 3 δισ. ευρώ ζητούν οι πιστωτές

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 13:47
UPD:13:48
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντλήσει τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ μέσω πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων έως το τέλος του έτους για να καλύψει τους κατώτατους αποδεκτούς από τους πιστωτές δημοσιονομικούς στόχους, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο με γνώση των συνομιλιών.

Οι περικοπές αυτές θα φέρουν το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 λίγο πάνω από το 1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, έναν στόχο που ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Βούτσης, δήλωσε σήμερα ότι είναι αποδεκτός, αναφέρει το Bloomberg.

EURONEWS

Χωρίς καμία αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά με έλλειμμα προϋπολογισμού της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο. Σημειώνεται ότι το πρωτογενές ισοζύγιο δεν περιλαμβάνει τις πληρωμές τόκων.

Ένας άλλος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να απέχουν αρκετά στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Και οι δύο αξιωματούχοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των «θεσμών» βρίσκονται σε εξέλιξη. Εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, σύμφωνα με το Bloomberg.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα