Διευρύνονται τα κέρδη στο Χ.Α.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015 14:05
UPD:14:33
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ισχυροποιείται σταδιακά η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να καλλιεργεί πλέον προσδοκίες ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και θεσμών είναι πάρα πολύ κοντά.

Ειδικότερα, στις 14:04, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,62% στις 842,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 53 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 2,09% στις 253,14 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 4,05% στις 694,54 μονάδες.

Από την ολοκλήρωση του Euogroup της Δευτέρας η κυβέρνηση δείχνει εντονότατη κινητικότητα ώστε να κλείσει τα ανοιχτά ζητήματα που εμποδίζουν τη συμφωνία, η οποία και θα οδηγήσει στην αποδέσμευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης. Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και δεύτερο συνεχόμενο κυβερνητικό συμβούλιο, στο επίκεντρο του οποίου αναμένεται να βρεθούν θέματα φορολογικού ενδιαφέροντας που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του www.naftemporiki.gr, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έδωσε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ), δείχνοντας έτσι την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

Επίσης, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, διαβεβαίωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχει για την κυβέρνηση "λύση Μάγιερ" για διπλό νόμισμα, υπάρχει μόνον πολιτική λύση».

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank και η Πειραιώς συνεχίζουν να ξεχωρίζουν, καταγράφοντας κέρδη 5% και 6,22% αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +4,72% και η ΕΥΔΑΠ στο +3,95%. Ισχυρά κέρδη καταγράφει και ο ΟΤΕ, ο οποίος ενισχύεται κατά 3,29%, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Κέρδη που ξεπερνούν το 3,1% καταγράφουν οι Alpha Bank και η Εθνική, η Βιοχαλκο είναι στο +2,88%, η ΜΕΤΚΑ είναι στο +2,75% και η Motor Oil στο +2,08%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα