Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 07:01
UPD:07:03

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, όπως της UFJ Holdings Inc., μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Nihon Keizai», το οποίο ανέφερε ότι η δανείστρια ενδέχεται να δεχτεί ελέγχους για τα επισφαλή της δάνεια. Η διοίκησή της ανέφερε, ότι δεν γνωρίζει κάτι για τέτοιου είδους ελέγχους.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στις 10.897,25 μονάδες στη 1:27' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix υποχωρούσε κατά 1,3%, φθάνοντας στις 1.063,43 μονάδσες, με τις μετοχές των τραπεζών να αποτελούν το 1/4 των συνολικών του απωλειών.

Πέρυσι, ο Topix Banks Index έκανε ράλι ανόδου κερδίζοντας συνολικά ποσοστό 49%, σημειώνοντας την πρώτη ετήσια απόδοση που είχε να σημειώσει από το 1999, καθώς οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας προέβλεψαν ότι θα εμφανίσουν κέρδη μετά από ζημίες.

«Το δημοσίευμα παροτρύνει τους επενδυτές να προχωρήσουν σε πωλήσεις μετά το ράλι που σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών», ανέφερε ο Toru Katsu, ο οποίος διαχειρίζεται 2,5 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών μετοχών, με την AIG Global Investment Management Corp., στο Τόκυο.

Αλλού στην Ασία, οι μετοχές της Korean Air Co. και της Cathay Pacific Airways Ltd. σημείωναν απώλειες, καθώς έντονη είναι η αίσθηση που επικρατεί, ότι η επιδημία της γρίππης των πουλερικών θα υποσκάψει τη ζήτηση για ταξίδια, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές.

Ο Bloomberg Asia Pacific Travel Index, τον οποίον αποτελούν 27 μετοχές αεροπορικών εταιρειών και εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των ταξιδίων έχανε ποσοστό 0,7%.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Samsung Electronics Co., μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής της μετοχής της από την LG Investment & Securities Co. για χρονικό διάστημα 12 μηνών, επικαλούμενη την προοπτική βελτίωσης των κερδών της.

Οι δείκτες στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία κινούντο επίσης ανοδικά, τη στιγμή που οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, σημείωναν απώλειες. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας έχανε 0,9%, φθάνοντας στις 90,85 μονάδες.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Αυστραλία, την Ινδία, την Κίνα και την Ταϊβάν, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα