Σε πτωτική τροχιά η Ν.Υ.

Εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2004 00:01

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικράτησαν στη Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα πρόσφατα κέρδη τους, ενώ αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα νέα εταιρικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα.

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι μία από τις δραστήριες στην ιστορία των εταιρικών αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου στις ΗΠΑ. Ορισμένα επίσης εταιρικά αποτελέσματα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όσο αυτά που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, όπως ανέφεραν αναλυτές, με την Intel να αποτελεί ένα παράδειγμα εταιρείας που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της Wall Street.

Η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε ωστόσο 1,8%, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός αναθεώρησε προς τα πάνω τις προοπτικές για τα έσοδά του.

Περιορισμένου ενδιαφέροντος ήταν η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παίρνουν ανάσες, μετά την πολύμηνη κούρσα, που έφερε τους δείκτες στα ψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών.

Οι πανευρωπαϊκοί δείκτες των 300 και 50 επιλεγμένων μετοχών έκλεισαν με πτώση 0,15% και αμετάβλητος, αντίστοιχα, με τον πρώτο δείκτη να βρίσκεται ήδη 3,5% πάνω από τις αρχές του έτους. Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, κατέγραψε οριακή μεταβολή.

Εμπειρογνώμονες και χρηματιστές συμφωνούν πως η ανοδική τάση χάνει λίγο από τη δυναμική της, φυσιολογική εξέλιξη μέχρις ότου ολοκληρωθεί η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων του τέταρτου τρίμηνου και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η παύση έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία η ισχύς του ευρώ ανησυχεί τους επενδυτές που έχουν τοποθετηθεί σε μετοχές ευαίσθητες στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, όπως αυτοκινητοβιομηχανιών και φαρμακοβιομηχανιών.

Η χρηματιστηριακή αγορά περιμένει περισσότερες κατευθύνσεις την επόμενη εβδομάδα με τη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ στις ΗΠΑ.

Οι πιο δραστήριες μετοχές της ημέρας ήταν των: Sanofi (-7%), Aventis (+1,7%), ABN AMRO, Capitalia, Deutsche Bank, HVB, EADS (+0,9%), Rorsche, Union Fenosa (+3,5%), Van der Moolen (-4%).

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα