British Airways : Μείωση κατά 4.000 των θέσεων εργασίας

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε βρετανικές εφημερίδες
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 07:24

Τη μείωση 3.000 έως 4.000 θέσεων για την επόμενη διετία, πρόκειται να ανακοινώσει την Τετάρτη η βρετανική αεροπορική εταιρεία, British Airways, προκειμένου να μειώσει τα ετήσια εξόδά της κατά 300 εκατ. βρετανικές λίρες (435 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο.

Η Βritish Αirways, που ήδη έχει περικόψει περισσότερο από 12.500 θέσεις εργασίας το προσωπικό της από το 2001, δεν πρόκειται να ανακοινώσει κάποιον ακριβή αριθμό για τις θέσεις εργασίας που θα μειωθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Times». Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαιώνει πάντως στην εφημερίδα πως η σχετική ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη.

«Μολονότι μειώσαμε τα έξοδα του 1.7 δισ. λιρών (2.5 δισ. ευρώ) την τελευταία διετία, τα έσοδά μας μειώθηκαν εξίσου, επομένως μας απομένει ακόμη πολλή δουλειά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τη «Daily Telegraph», το νέο σχέδιο ελλάττωσης του λειτουργικού κόστους θα μπορούσε να οδηγήσει στην περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας. Αυτό το μέτρο θα θίξει κυρίως το προσωπικό εδάφους, έπειτα από τη λειτουργία ηλεκτρονικών ταμείων έκδοσης εισιτηρίων, ή εγκαταστάσης άμεσου ελέγχου επιβίβασης επιβατών, τονίζει η φημερίδα.

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 45.000 ανθρώπους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα