Η Toyota Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη των αυτοκινητοβιομηχανιών

Εκτόπισε τη Ford
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2004 13:48

Η Toyota εκτόπισε το 2003 τη Ford από τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να εξασφαλίσει μερίδιο 15% της παγκόσμιας αγοράς μέσα στην επόμενη δεκαετία γεγονός που θα τη φέρει στην κορυφή των αυτοκινητοβιομηχανιών αφήνοντας πίσω της τη General Motors της οποίας το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε το 2003 στο 14,7%, όπως η ίδια ανακοίνωσε.

Η Toyota ενίσχυσε πέρυσι τη θέση της σε όλες τις μεγάλες αγορές, με τις πωλήσεις της παγκοσμίως να είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με το 2002, διαμορφούμενες στα 6,78 εκατομμύρια οχήματα, 60.000 οχήματα περισσότερα από τα 6,72 εκατομμύρια που πώλησε η οικογένεια της Ford.

Η χρηματιστηριακή αξία της Toyota - η οποία ανέρχεται σήμερα σε πάνω από 120 δισ. δολάρια - είναι υπερτετραπλάσια αυτής της Ford και μεγαλύτερη από τη συνδυασμένη αξία των Ford, General Motors και DaimlerChrysler.

Όσον αφορά την κερδοφορία, η Toyota, είναι μακράν μπροστά από τους ανταγωνιστές της. Τα κέρδη της ανήλθαν σε 7 δισ. δολάρια στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου του 2003 –με διαφορά τα μεγαλύτερα στον κλάδο - ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών στο τρέχον οικονομικό έτος θα σημειώσουν επιπλέον αύξηση 27%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα