Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 07:01
UPD:07:45

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, μετά την ανακοίνωση της Texas Instruments Inc., http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/01/27/868461.htm . ότι οι πωλήσεις της θα είναι υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για chip, τα οποία χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα. Οι μετοχές της Rohm Co. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., οδηγούσαν την άνοδο.

«Τα έσοδα του κλάδου της τεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο φαίνεται να είναι ισχυρά και αντικατοπτρίζουν την αύξηση των παραγγελιών», ανέφερε ο Ichiro Takamatsu, ο οποίος διαχειρίζεται τέσσερα δισ. δολ. σε μετοχές με την Cigna International Investment Advisors Co., στο Τόκυο. Ο ίδιος κατέχει μετοχές της Sharp Corp., της Matsushita Electric Industrial Co. και της Sanyo Electric Co., οι οποίες κατασκευάζουν φορητές τηλεφωνικές συσκευές.

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κέρδιζε ποσοστό 0,2% φθάνοντας στις 10.989,01 μονάδες στις 12:51' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση και ήταν χαμηλότερα κατά 0,07%, φθάνοντας στις 1.068,78 μονάδες.

Στη Ταϊβάν, ο δείκτης TWSE σημείωνε τα υψηλότερα κέρδη από τους λοιπούς δείκτες της περιφέρειας και σε ποσοστό 2%, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά τις διακοπές του Νέου Ετους της Σελήνης. Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής chip, κατόπιν παραγγελίας στον κόσμο, οδηγούσαν την άνοδο, καθώς εκτιμάται ότι αύριο θα ανακοινώσει εξαπλάσια κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η βιομηχανία ηλεκτρονικών ανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο.

Αλλού στην Ασία, οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες, κινούντο επίσης ανοδικά. Κλειστές θα παραμείνουν οι αγορές στην Κίνα μέχρι την Πέμπτη, λόγω των διακοπών για τον εορτασμό του Νέου Ετους.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 91,33 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα