Texas Instruments Inc. : Κέρδη 512 εκατ. δολ. το δ' τρίμηνο

Εναντι ζημιών 589 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2004 07:44

ΚΑΘΑΡΑ κέρδη ύψους 512 εκατ. δολ. εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα στον κόσμο, Texas Instruments Inc., αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων που πραγματοποίησε μέσα σε μία τριετία.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 29 σεντς ανά μετοχή τη χρονική περίοδο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι ζημιών 589 εκατ. δολ. ή 34 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 29%, φθάνοντας στα 2,77 δισ. δολ. από 2,15 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της, οι πωλήσεις θα αυξηθούν περισσότερο το τρέχον τρέχον τρίμηνο, από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο κόσμος αγοράζει κινητά τηλέφωνα που έχουν συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως κάμερες και ραδιόφωνα από τoυς πελάτες της Texas Instruments, όπως τη Nokia Oyj και τη Motorola Inc.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Tom Engibous, μείωσε το κόστος λειτουργίας της Texas Instruments, απολύοντας προσωπικό κλείνοντας συνεργασίες με εξωτερικούς συνεργάτες-κατασκευαστές, προκειμένου να αναλάβουν την παραγωγή μέρους των chip που αυτή παράγει.

«Η προοπτικές των εταιρειών του κλάδου είναι πολύ καλές και οι μετοχές τους έχουν ήδη κινηθεί ανοδικά και έχουν καταγράψει πολύ θετικά νέα», ανέφερε ο Greg Barlage, οικονομολόγος της Stein Roe Investment Counsel, ο οποίος διαχειρίζεται 7,5 δισ. δολ. σε μετοχές στο Σαν Φρανσίσκο. Ο ίδιος κατέχει περίπου δύο εκατ. μετοχές της Texas Instruments.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 52 σεντς φθάνοντας στα 31,45 δολ. η μία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και στις ώρες μετά το τέλος των συναλλαγών. Κέρδισαν συνολικά 1,02 δολ., φθάνοντας στα 31,99 δολ. η μία στις 4 μ.μ. στο New York Stock Exchange (NYSE), ενώ διπλασιάστηκαν το έτος που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα