Σύμβαση ΔΕΠΑ - Motor Oil για την τροφοδοσία των διυλιστηρίων Κορίνθου με φυσικό αέριο

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2004 15:05

ΥΠΕΓΡΑΦΗ η σύμβαση μεταξύ της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και της Motor Oil για την τροφοδοσία των διυλιστηρίων Κορίνθου με φυσικό αέριο.

Με τη σύμβαση αυτή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΔΕΠΑ, καλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες της Motor Oil, ενώ διευκολύνεται η παραγωγή καυσίμων από το διυλιστήριο, τα οποία θα διαθέτουν προδιαγραφές βελτιωμένες περιβαλλοντικά.

Πιο αναλυτικά, η σύμβαση αφορά σε ποσότητα 350 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως. Το διυλιστήριο θα αρχίσει να τροφοδοτείται με φυσικό αέριο στις αρχές του 2006. Η τροφοδοσία του θα γίνει από τον κλάδο φυσικού αερίου προς Κόρινθο τον οποίο κατασκευάζει ήδη η ΔΕΠΑ. Ο κλάδος είναι μήκους περίπου 40 χιλιομέτρων, διαμέτρου 30 ιντσών και δυναμικότητος 1,5 δισ. κυβικών μέτρων, ποσότητα ικανή να καλύψει μελλοντικά και τις ανάγκες τις Πελοποννήσου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Λόγω του μεγέθους της η σύμβαση μεταξύ ΔΕΠΑ – Motor Oil αυξάνει σημαντικά την διείσδυση του φυσικού αερίου στο χώρο της βιομηχανίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΟΗ



Σχολιασμένα