Στο Ε.Π.ΚτΠ, η Δημιουργία Δημοσίων Κέντρων Πληροφόρησης σε 29 Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2004 15:13

Υπεγράφη η απόφαση ένταξης του έργου: «Δημιουργία Δημοσίων Κέντρων Πληροφόρησης σε 29 Δημοτικές Βιβλιοθήκες», συνολικού προϋπολογισμού 963 χιλιάδων ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Κοινωνία της Πληροφορίας (Ε.Π.ΚτΠ). Τελικός δικαιούχος του έργου είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε..

Το έργο αφορά τη δημιουργία Δημόσιων Κέντρων Πληροφόρησης σε 29 Δημοτικές Βιβλιοθήκες, στη δημιουργία δηλαδή ειδικά διαμορφωμένων χώρων που θα διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό, συνδέσεις με το διαδίκτυο και ειδικό πληροφοριακό υλικό. Στους χώρους αυτούς οι επισκέπτες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και ειδικευμένη υποστήριξη στην αναζήτηση πληροφοριών για μια σειρά θεμάτων όπως, οικονομικά, τουριστικά, εκπαιδευτικά, εργασίας, επιχειρήσεις, πολιτιστικά, κλπ σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Το έργο έχει συνέργια με το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση & συντήρηση δικτυακού εξοπλισμού, υποδομών δομημένης καλωδίωσης των Κεντρικών Βιβλιοθηκών και εξοπλισμού και υπηρεσιών διασύνδεσης στο Internet μέσω δορυφόρου και G.P.R.S των Κινητών Βιβλιοθηκών για την υλοποίηση των τοπικών δικτύων και της διασύνδεσης με το Internet», το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα