Μεταρρυθμίσεις ζητεί η Κρ. Λαγκάρντ

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 20:33
UPD:20:39
PBS NewsHour

Μεταρρυθμίσεις ζητεί από την Ελλάδα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας την ανησυχία της κατά πόσον θα εφαρμοστούν τα όσα συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη συνάντησή τους.

Σε συνέντευξή της, που δόθηκε τη Μ. Πέμπτη, οπότε και η χώρα μας αποπλήρωσε τη δόση που όφειλε στο ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι είναι καλό που έγινε η αποπληρωμή, πρόσθεσε όμως ότι ανησυχεί για το αν θα εφαρμοστούν και τα υπόλοιπα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, δηλάδη, «αν θα επιταχυνθεί ο διάλογος για τις μεταρρυθμίσεις που ελληνικές αρχές έχουν προτείνει, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας που έχει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της».

Ειδικότερα, υπογράμμισε την ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων, που μάλιστα, όπως είπε, δεν εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. 

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έφερε ως παράδειγμα την πώληση του βρεφικού γάλακτος, που, όπως είπε, γίνεται μόνο από τα φαρμακεία, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. 

Η κ. Λαγκάρντ δεν παρέλειψει να αναφερθεί και στο συνταξιοδοτικό σύστημα, λέγοντας ότι δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να μεταρρυθμιστεί. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα