Από Τρίτη ξανά ο Γολγοθάς με στόχο τη λύτρωση στις 24 Απριλίου

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015 08:59
UPD:11:29
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Με την κυβέρνηση να παίρνει τις απαραίτητες ανάσες λόγω των εορτών του Πάσχα οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Τρίτη με στόχο στη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απρίλιου στη Ρήγα της Λετονίας οι δύο πλευρές να έχουν φτάσει σε μια καταρχήν συμφωνία που θα επιτρέπει την έστω και σταδιακή εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Χθες σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕWG) η Κομισιόν «διαπίστωσε βήματα προόδου».

Μάλιστα ο κ. Σχοινάς, ερωτηθείς αν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς, υπενθύμισε ότι, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, στόχος είναι να υπάρξει μια ολοκληρωμένη λίστα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς ως το τέλος Απριλίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι διαπραγματεύσεις «προχωρούν αρκετά καλά» και πως οι δύο πλευρές θα επιτύχουν μία συμφωνία στις 24 Απριλίου.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», ότι το ΔΝΤ ζήτησε από τον κ. Βαρουφάκη νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, στη συνάντηση που είχε με την Κριστίν Λαγκάρντ την Κυριακή στην Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενέκρινε, για μία ακόμη εβδομάδα, τη χορήγηση πρόσθετης ρευστότητας ύψους 1,2 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης (ELA). Το εν λόγω ποσό είχε ζητήσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Καμπάνια ΣΥΡΙΖΑ για ενεργή συμμετοχή των πολιτών

Σε μία άλλη εξέλιξη, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ξεκινούν πολιτική καμπάνια με το τετράπτυχο «Συμμετέχουμε, Ελέγχουμε, Στηρίζουμε, Διεκδικούμε» με στόχο «τη συμμετοχή όλων των πολιτών στην υπόθεση της δημοκρατικής διακυβέρνησης της χώρας».

Στο κείμενο-κάλεσμα καλούνται οι πολίτες, μέσω του syriza.gr, να αναζητήσουν την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή τους ώστε, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο φυλλάδιο που συνοδεύει την καμπάνια, να μη μείνουν «αμέτοχοι θεατές» διότι «ο δρόμος για την πολυπόθητη αλλαγή της ιστορίας σε αυτή τη χώρα, σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει μακρύς και δύσβατος».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή