Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2004 07:01
UPD:07:08

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται ο δείκτης Topix Στην Ιαπωνία. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της KDDI Corp, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τμήμα της σε άλλη εταιρεία, κάτι το οποίο θα της επιτρέψει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε περισσότερες κερδοφόρες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

«Ο τομέας fixed-line εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες για αυτές τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας», ανέφερε ο Hideaki Kurimoto, ο οποίος διαχειρίζεται 2,8 δισ. δολ. σε μετοχές με τη Meiji Dresdner Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Είναι θετικό βήμα το ότι η KDDI σχεδιάζει να φύγει από αυτόν».

Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,4% φθάνοντας στις 1.045,42 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών να αποτελούν το 14% των συνολικών κερδών του δείκτη στη 1:30' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Nikkei σημειώνε κέρδη 0,1%, φθάνοντας στις 10.565,03 μονάδες. Οι εταιρείες καταναλωτικής πίστης, όπως η Aiful κινούντο πτωτικά, μετά την ανακοίνωση του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου NHΚ το Σαββατοκύριακο, ότι οι προσωπικές πτωχεύσεις έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2003.

Αλλού στην Ασία, οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., της United Microelectronics Corp., και της Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., των τριών μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής chip κατόπιν παραγγελίας, σημείωναν απώλειες μετά το δημοσίευμα στην Commercial Times το οποίο ανέφερε ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής chip προχωρούν στη μείωση των τιμών. Σημειώνεται, ότι η Bank of America Securities αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα της Intel Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής chip στον κόσμο.

Στο Χονγκ Κονγκ o δείκτης Hang Seng σημείωνε κέρδη για τέταρτη ημέρα. Οι μετοχές της Cheung Kong (Holdings) Ltd. οδηγούσαν την άνοδο, μεταξύ των παραγωγών, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Standard, το οποίο ανέφερε ότι οι πωλήσεις ακινήτων θα είναι υψηλότερες αυτόν το μήνα.

Ο Morgan Stanley Capital International's Asia Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε 0,1%, φθάνοντας στις 90,81 μονάδες.

Οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία σημείωναν απώλειες, τη στιγμή που οι δείκτες στη Μαλαισία, την Ταϊβάν, τη Ν. Κορέα και την Κίνα σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα