Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2004 07:01
UPD:07:44

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά την έκθεση για τη βιομηχανία των εταιρειών που κατασκευάζουν chip, η οποία έδειξε άνοδο των πωλήσεων και προοπτικές αύξησης των εσόδων των εταιρειών, όπως της Advantest Corp. και της OneSteel Ltd., οι οποίες ανακοίνωσαν ότι οι τιμές αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα, οδηγώντας σε άνοδο τις τιμές των μετοχών των εταιρειών του κλάδου της μεταλλουργίας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωνε κέρδη για ένατη ημέρα, σε ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 91,25 μονάδες στη 1:03' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, παραγωγής υλικών και ενεργείας οδηγούσαν την άνοδο μετά την αναθεώρηση προς τα πάνω της Federal Reserve για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

«Αυτό αποτελεί καλό σημείο για την οικονομία διεθνώς», ανέφερε ο John Calverley, οικονομολόγος της American Express Bank Ltd., στο Λονδίνο, συμπληρώνοντας : «Η οικονομία της Ιαπωνίας κινείται θετικά και στην Ασία οι περισσότερες χώρες σημειώνουν πρόοδο».

Οι δείκτες σε όλες τις αγορές της Ασίας που είναι ανοιχτές κινούντο ανοδικά, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τη Ν. Ζηλανδία. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκυο κέρδιζε ποσοστό 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα