Disney : Απέρριψε την προσφορά 54,1 δισ. δολ. της Comcast

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2004 07:22

ΑΠΕΡΡΙΨΕ την προσφορά ύψους 54,1 δισ. δολ. για την εξαγορά της από την Comcast Corp. η Walt Disney Co., υποστηρίζοντας ότι αυτή ήταν πολύ μικρή και ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εμπιστεύονται τον επικεφαλής της εταιρείας, Michael Eisner.

«Συνεχίζουμε να έχουμε την πεποίθηση ότι η πρόταση μας για συγχώνευση είναι συναρπαστική και αντιπροσωπεύει και τις δύο πλευρές των μετόχων», απάντησε σε γραπτή ανακοίνωσή της η Comcast.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια, προσεφέρθη να αγοράσει την Disney, τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία μέσων στις ΗΠΑ αντί 0,78 σεντς τη μετοχή της για κάθε μία μετοχή της Disney και να απορροφήσει το χρέος της ύψους 11,9 δισ. δολαρίων.

«Δεν νομίζω ότι οι μέτοχοι θα είναι ευχαριστημένοι με μία απερίφραστη άρνηση, λέγοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία είναι καλή», ανέφερε ο Vic Hawley, fund manager με την Reed Conner & Birdwell Inc., πριν από την άρνηση της Disney στην προσφορά. Ο ίδιος διαχειρίζεται 1,5 εκατ. μετοχές της Disney.

Οι μετοχές της Comcast, της μεγαλύτερης καλωδιακής τηλεόρασης στον κόσμο, έχαναν 16 σεντς φθάνοντας στα 29,90 δολ. η μία την περασμένη Παρασκευή στο Nasdaq. Συνολικά έχασαν 12% από τη στιγμή που η εταιρεία έκανε την προσφορά για την εξαγορά της Disney, της οποίας οι μετοχές το ίδιο χρονικό διάστημα έχασαν 1,08 δολ. η μία, φθάνοντας την Παρασκευή στο New York Stock Exchange (NYSE)τα 26,92 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα