Η επιστροφή του 1,2 δισ. αντικείμενο τηλεδιάσκεψης του EWG αύριο

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 16:27
UPD:17:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Mε βασικό θέμα την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη υπό μορφή τηλεδιάσκεψης η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup.

Αυτό ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες ευρωπαϊκή πηγή, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για την επιστροφή των χρημάτων στην Ελλάδα θα γίνει μετά από σχετική εντολή του Προέδρου του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της «Ν» Νίκος Μπέλλος, αν όλα πάνε καλά αύριο και υπάρξει ευνοϊκή εισήγηση της Ομάδας Εργασίας, τότε θα απαιτηθεί και η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΤΧΣ, προκειμένου να αποδεσμευθεί το παραπάνω ποσό.

«Από την πολύ "σκληρή" διαπραγμάτευση, η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου επέστρεψε στον EFSF και χρήματα που δεν υποχρεούτο να επιστρέψει και τώρα αγωνίζονται να τα πάρουν πίσω για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, πρόσθεσε: «Και φυσικά δεν τολμούν ακόμη να φέρουν στη Βουλή όσα υπέγραψαν στις 20 Φεβρουαρίου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα