Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 16:27

Η επιστροφή του 1,2 δισ. αντικείμενο τηλεδιάσκεψης του EWG αύριο

Mε βασικό θέμα της επιστροφής των 1,2 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη υπό μορφή τηλεδιάσκεψης η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup.

Mε βασικό θέμα την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη υπό μορφή τηλεδιάσκεψης η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup.

Αυτό ανέφερε σήμερα στις Βρυξέλλες ευρωπαϊκή πηγή, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για την επιστροφή των χρημάτων στην Ελλάδα θα γίνει μετά από σχετική εντολή του Προέδρου του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της «Ν» Νίκος Μπέλλος, αν όλα πάνε καλά αύριο και υπάρξει ευνοϊκή εισήγηση της Ομάδας Εργασίας, τότε θα απαιτηθεί και η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΤΧΣ, προκειμένου να αποδεσμευθεί το παραπάνω ποσό.

«Από την πολύ "σκληρή" διαπραγμάτευση, η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου επέστρεψε στον EFSF και χρήματα που δεν υποχρεούτο να επιστρέψει και τώρα αγωνίζονται να τα πάρουν πίσω για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, πρόσθεσε: «Και φυσικά δεν τολμούν ακόμη να φέρουν στη Βουλή όσα υπέγραψαν στις 20 Φεβρουαρίου».