Αλλαγές για «Παράκτιο Μέτωπο» και φόρο τριγωνικών συναλλαγών

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 14:05
UPD:14:06
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» απορροφάται από την ΕΤΑΔ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, υπογραμμίζοντας ότι πλέον θα υπάρχει καθολικός διάδοχος και θα μπορεί να παρεμβαίνει σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. 

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας επέφερε η κυβέρνηση. Οι αλλαγές αφορούν την εκκαθάριση της εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» (άρθρο 24) και τον «προληπτικό φόρο» του 26% κατά των τριγωνικών συναλλαγών (άρθρο 21).

Η «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» απορροφάται από την ΕΤΑΔ, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, υπογραμμίζοντας ότι πλέον θα υπάρχει καθολικός διάδοχος και θα μπορεί να παρεμβαίνει σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τέταρτη αλλαγή που ανακοινώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς αρχικά το νομοσχέδιο προέβλεπε απλώς τη λύση και την εκκαθάρισής της.

Όσον αφορά την προληπτική φορολόγηση με 26% του συνόλου των εμπορικών συναλλαγών με χώρες που δεν συνεργάζονται φορολογικά ή που έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς από την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε ότι ο φόρος θα παρακρατείται και θα επιστρέφεται εντός τριών μηνών. Αρχικά το νομοσχέδιο προέβλεπε 12 μήνες.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τη φορολόγηση των ενδοομιλικών και των τριγωνικών συναλλαγών, καθώς καλεί τις εταιρείες να αποδείξουν ότι συναλλάσσονται με πραγματικές εταιρείες και όχι με εικονικές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα