Eurobank: Ενθαρρυντική η συμφωνία με ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις

Βελτίωση των στοιχείων στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 14:10
UPD:14:13
INTIME NEWS/Δελτίο τύπου

Οι αναλυτές της Eurobank χαρακτηρίζουν ενθαρρυντική τη συμφωνία με ΟΟΣΑ για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Βελτίωση καταγράφουν τα στοιχεία στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η Eurobank στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 1,243 δισ. ευρώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015. Το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού εμφάνισε έλλειμμα της τάξης των 189 εκατ. ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τη Eurobank, οι αποκλίσεις που παρατηρήθηκαν στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο εξαλείφθηκαν σε μεγάλο ποσοστό στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου.

Σε όρους πρωτογενούς πλεονάσματος υπήρξε βελτίωση, δηλαδή πιο κοντά στον στόχο, κατά 755 εκατ. ευρώ (από -923 εκατ. ευρώ στα -119 εκατ. ευρώ) και σε όρους ισοζυγίου η βελτίωση ήταν ίση με 800 εκατ. ευρώ (από -919 εκατ. ευρώ στα -119 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη Eurobank, η βελτίωση που παρατηρείται στα στοιχεία της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού δεν προήλθε από τον τομέα των εσόδων, αλλά από τον τομέα των δαπανών. Δηλαδή, για το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου δεν υπήρξε ανάκαμψη στον τομέα των εσόδων, υπήρξε μόνο μια μείωση των δαπανών.

Οι αναλυτές της Eurobank χαρακτηρίζουν επίσης ενθαρρυντική τη συμφωνία με ΟΟΣΑ για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι πολύ σημαντικές για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό και με αποτελεσματική εφαρμογή, οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να ελαχιστοποιήσουν ή να εξαλείψουν πιθανές αρνητικές βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις για ορισμένες συνιστώσες του ΑΕΠ και να μεγιστοποιήσουν μακροπρόθεσμα τις θετικές επιπτώσεις, επισημαίνεται στο δελτίο της τράπεζας.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα