Κύπρος: Παραιτήθηκε από το δ.σ. της κεντρικής τράπεζας ο Στ. Ζένιος

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 13:47
UPD:13:52
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Το κτήριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

Την παραίτησή του από μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου υπέβαλε ο καθηγητής Οικονομικών και Διοικητικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Σταύρος Ζένιος.

Ο κ. Ζένιος επικρίνει την διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη για «διαχειριστική λογική διεκπεραίωσης διαδικασιών, αντί χάραξης πολιτικής και επηρεασμού αποφάσεων σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο κ. Ζένιος δήλωσε ότι παραιτείται, διότι, όπως υποστήριξε, «η αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας έχει πληγεί με χειρισμούς της διοικήτριας που είτε είναι, είτε φαίνεται να είναι, εκβιαστικοί προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Η συλλογή στοιχείων για τα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων έχει νόημα, σημείωσε, όταν γίνεται συστηματικά, για όλες τις τράπεζες και για όλα τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα. «Δεν νοείται να γίνεται επιλεκτικά, όποτε ο διοικητής αντιμετωπίζει δυσκολίες», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζένιο, όταν η διοικήτρια «αμφισβητείται λόγω σύγκρουσης συμφερόντων και αδέξιων χειρισμών είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτελέσει η Τράπεζα το έργο της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και της πολιτείας».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα