Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ευρώ

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 13:12
UPD:13:13
REUTERS/STOYAN NENOV

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου και σήμερα, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να οδεύει προς την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων 18 μηνών.

Ειδικότερα, στις 13:05 το ευρώ κινείται με κέρδη 0,30% στα 1,0694 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει και τα επίπεδα των 1,07 δολαρίων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τα διατηρήσει.

Από την αρχή της εβδομάδας το ευρώ καταγράφει άνοδο 1,7%, τη μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ την Τετάρτη το βράδυ είχε φτάσει έως και τα 1,10 δολάρια.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη, μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής της Fed (FOMC), στην οποία αφαιρέθηκε η λέξη «υπομονετική» για την έναρξη της διαδικασίας για την σταδιακή σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

Όπως, άλλωστε, είχε ξεκαθαρίσει η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν σε πρόσφατες δηλώσεις της, η αφαίρεση της φράσης αυτής σημαίνει ότι στις επόμενες δύο συνεδριάσεις θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης του επιτοκίου. Έτσι, οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πλέον ότι αυτή θα γίνει πιθανότατα τον Ιούνιο, ή αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα