Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ στο συνέδριο της Citi

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 14:18
UPD:14:21
EUROKINISSI

Το πολυεπίπεδο πρόγραμμα μετασχηματισμού του ομίλου ΟΤΕ σε μια ανταγωνιστική και χρηματοοικονομικά ισχυρή εταιρεία, παρουσιάζουν σε θεσμικούς επενδυτές στελέχη του ΟΤΕ, στο πλαίσιο του European & Emerging Markets Telecoms Conference της Citi, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Τα στελέχη του ΟΤΕ έχουν συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη από τα κορυφαία διεθνή funds και τους ανέλυσαν το επιτυχημένο χρηματοοικονομικό πλάνο του Ομίλου, που, εν μέσω κρίσης, διασφάλισε τη βιωσιμότητά του ομίλου και επέτρεψε την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων που ισχυροποιούν περαιτέρω τη θέση του στην ελληνική αγορά.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ αναφέρει ότι η συνολική αναδιάρθρωση και μείωση του καθαρού δανεισμού του ομίλου έχει διασφαλίσει τη σταθερότητά του. επισημαίνει δε πως, παρά την κρίση, ο όμιλος εξυπηρετεί με συνέπεια τον δανεισμό του και αυξάνει τις επιδόσεις του, σταθεροποιώντας τα έσοδα από τη σταθερή τηλεφωνία, ανακάμπτοντας στην κινητή, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος, διατηρώντας το περιθώριο EBITDA και δημιουργώντας ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ τονίζει πως η επιτυχημένη αναδιάρθρωση δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων σε υποδομές και νέες τεχνολογίες, αλλά και συνεχούς εμπλουτισμού υπηρεσιών σταθερής, κινητής, ευρυζωνικότητας και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ο όμιλος υλοποιεί συνολικές επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα για την τετραετία, με στόχο την εδραίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός του, αλλά και τη στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα