Υπό πίεση το Χ.Α.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 14:06
UPD:14:06
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Άρδην έχει αλλάξει το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς την πρωινή άνοδο την έχουν διαδεχθεί οι ρευστοποιήσεις σχεδόν στο σύνολο του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Στις 14:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,26% στις 728,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 54,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 1,19% στις 215,88 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 2,72% στις 521,36 μονάδες.

Στην αλλαγή του κλίματος "συνέβαλε" η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ η οποία έσπευσε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών σχετικά με μια συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα, λίγες ώρες πριν από την αποψινή επταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να αναμένονται λύσεις ούτε κατά την αποψινή συνάντηση στις Βρυξέλλες ούτε κατά τη συνάντηση της Δευτέρας στο Βερολίνο, καθώς δεν μπορεί να υποκατασταθεί το Eurogroup και η συμφωνία που έχει συναφθεί εκεί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές του www.naftemporiki.gr, στη σημερινή συνάντησή του με τους Άγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντέισελμπλουμ και Ντόναλντ Τουσκ, ο κ.Τσίπρας είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ειδικά μετά το ναυάγιο με τα τεχνικά κλιμάκια και της τήρησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, ζητώντας παράλληλα από την πλευρά των δανειστών να δώσει στην Αθήνα τις ανάσες που χρειάζεται, προκειμένου να διαπραγματευτεί μια συμφωνία για την οριστική επίλυση του ελληνικού προβλήματος χρέους.  

Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο και η Ελλάκτωρ καταγράφουν ισχυρές απώλειες 5,96% και 5,71% αντίστοιχα, ενώ η Πειραιώς δέχεται πιέσεις, με τις απώλειές της να φτάνουν το 4,79%.

Απώλειες άνω του 3% για την ΕΥΔΑΠ και την ΜΕΤΚΑ, η Εθνική υποχωρεί κατά 2,88%, ενώ άνω του 2% είναι οι απώλειες σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Eurobank, ΟΤΕ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ σημειώνει κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, οριακά υψηλότερα κινούνται η ΟΠΑΠ και η Folli Follie, ενώ Alpha Bank και Jumbo προσπαθούν να μην "γράψουν" μπροστά το αρνητικό πρόσημο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα