Διορθώνει σήμερα το ευρώ

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 13:23
UPD:13:24
REUTERS/HEINZ-PETER BADER

Ισχυρές απώλειες καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, διορθώνοντας από τη χθεσινή, υπερβολική, άνοδο που προκλήθηκε μετά την απόφαση της Federal Reserve να μην υπάρξει άμεσα αύξηση επιτοκίων, αν και η νομισματική πολιτική έχει τεθεί σε διαδικασία αναθεώρησης.

Ειδικότερα, στις 13:19, το ευρώ κινείται με απώλειες 1,56% στα 1,0694 δολάρια, ενώ χτες το βράδυ, μετά την ανακοίνωση της Fed κυμαινόταν στα επίπεδα των 1,1025 δολαρίων.

Από χτες τη νύχτα δηλαδή, το ευρώ από τα 1,05 δολάρια, εκτινάχθηκε στα 1,10 δολάρια, για να επανέλθει κάτω από τα 1,07 δολάρια σήμερα, προκαλώντας ισχυρές αναταράξεις στις αγορές συναλλάγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής της Fed (FOMC), αφαιρείται η λέξη «υπομονετική» για την έναρξη της διαδικασίας για την σταδιακή σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

Όπως, άλλωστε, είχε ξεκαθαρίσει η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν σε πρόσφατες δηλώσεις της, η αφαίρεση της φράσης αυτής σημαίνει ότι στις επόμενες δύο συνεδριάσεις θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης του επιτοκίου. Έτσι, οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πλέον ότι αυτή θα γίνει πιθανότατα τον Ιούνιο, ή αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα