Εντός Απριλίου η διάθεση ποσοστού της Finansbank

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 11:34
UPD:11:38
SOOC/Nikos Libertas

Την πρόθεση της Finansbank να προβεί στη διάθεση κοινών μετοχών της, μέσω του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης, εντός του Απριλίου ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ ενέκρινε το σχέδιο της Eθνικής Tράπεζας για διάθεση ποσοστού έως 26,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank.

Σύμφωνα με την ΕΤΕ, η Finansbank μέσω της άντλησης των κεφαλαίων αυτών στοχεύει μεσοπρόθεσμα μεταξύ άλλων: α) να επιτύχει μέση ετήσια αύξησητων δανείωντης 20% κατ’ ελάχιστο,  β) να επιτύχει απόδοση μέσων ιδίων κεφαλαίων και απόδοση μέσου ενεργητικού 15% και 1.8% αντίστοιχα και γ) να διατηρήσει κεφαλαιακή επάρκεια με στόχο δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων CET1 (σύμφωνα με τους κανόνες Βασιλείας ΙΙΙ) στο 12% κατ’ ελάχιστον. 

Η προσφορά θα περιλαμβάνει:

α) την έκδοση από τη Finansbank έως 7.150.000.000 νέων κοινών μετοχών και

β)τη διάθεση από την ΕΤΕ έως 800.000.000 υφιστάμενων κοινών μετοχών κυριότητάς της

Επιπλέον, έως 1.590.000.000 επιπρόσθετες μετοχές θα διατεθούν από την ΕΤΕ για σκοπούς συμπληρωματικής κατανομής(όλες οι ως άνω μετοχές, «Μετοχές»). Έως 795.000.000 μετοχές μπορούν να επαναγορασθούν για λογαριασμό της ΕΤΕ για σκοπούς σταθεροποίησης.

Η προσφορά θα αποτελείται από διεθνή διάθεση Μετοχών εκτός Τουρκίας σε θεσμικούς επενδυτές και από εγχώρια δημόσια προσφορά Μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές και στο ευρύ επενδυτικό κοινό στην Τουρκία. Η Προσφορά τελεί υπό τηναίρεση της λήψης όλων των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.

Η κατανομή των Μετοχών μεταξύ της διεθνούς και της εγχώριας προσφοράς θα καθορισθεί ταυτόχρονα με τον καθορισμό της τιμής της Προσφοράςκαι με βάση την τουρκική χρηματιστηριακή νομοθεσία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα