Πτωτικά ξεκίνησε το Χ.Α.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 11:22
UPD:11:22
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με απώλειες ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων Αθήνας και δανειστών στις Βρυξέλλες παραμένει.

Στις 11:07, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,79% στις 810,92 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 9 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,88% στις 239,06 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,25% στις 621,25 μονάδες.

Η αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών. Οι εξελίξεις αυτές κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη εικόνα δίνουν για τη σχέση μεταξύ των δύο πλευρών, την ώρα μάλιστα που τα επίπεδα ρευστότητας της κυβέρνησης μειώνονται επικίνδυνα. Όπως σημειώνει άλλωστε και το naftemporiki.gr, η ελληνική πλευρά φέρεται να συμφωνεί στην έλευση των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα και να συνδράμει στο έργο τους, μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει κλειστεί -αλλά ούτε και έχει ζητηθεί- κάποια συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σκιαγραφούν την αρνητική στάση των εταίρων στην Ευρωζώνη έναντι της Ελλάδος, ενώ παραπέμπουν στις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών. Η Αθήνα εμφανίζεται βέβαιη ότι διασφαλίσει περισσότερη χρηματοδότηση, την ώρα που οι Ευρωπαίοι μιλούν για κωλυσιεργία που επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Στο ταμπλό κυριαρχούν οι πτωτικές τάσεις. Grivalia και Aegean καταγράφουν απώλειες της τάξεως του 4,3%, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται η Eurobank, στο -3,8%, χάνοντας σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής ανόδου.

Απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι Τιτάν και ΕΥΔΑΠ, ενώ υπό έλεγχο διατηρούν την πτώση η MIG, η ΕΧΑΕ, η ΕΕΕ, η ΓΕΚ Τέρνα και ο ΟΤΕ. Οριακά πτωτικά κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Motor Oil, ο ΟΠΑΠ και η ΜΕΤΚΑ, ενώ αντίθετα, ο ΟΛΠ, η Jumbo, η Μυτιληναίος και η Πειραιώς καταγράφουν κέρδη, παρέχοντας μερική στήριξη στον γενικό δείκτη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα